Sisustustrendit 2018 – Värit lisääntyvät ja tummenevat sisustuksessa

Näin vuoden alkuun on sisustuslehdissä runsaasti Sisustustrendit 2018 juttuja. Loppiaisen lukemiseksi varasinkin itselleni nipun uusia sisustuslehtiä ja pidin oman “lehdistökatsaukseni”. Näkemykset tulevasta ovat monella trendiasiantuntijalla hyvin saman suuntaisia. Värit sisustuksessa lisääntyvät ja tummenevat. Minua miellyttää kovasti tämä värin paluu sisustuksiin pitkän aika neutraalin kauden jälkeen. Myös materiaalien monimuotoisuudesta pidän kovasti.

Tässä omia poimintojani ja mietteitäni sisustuksen 2018 trendeistä.

Olga Marian trendikatsaus alkuvuoden sisustuslehtiin – Sisustustrendit 2018

Sisustustrendit 2018 – värit

Tikkurila julkaisi jo viime syksynä uuden vuoden 2018 Color Now -värikokoelman. Juurevat sävyt ovat saaneet inspiraationsa luonnosta ja sen eri elementeistä – ilmasta ja maasta. Tikkurilan vuoden väri on N405 Ruukku, hehkuvan oranssin punainen, lämmin punasaven väri.

Vuoden 2018 väri on Ruukku N405. Kuva Tikkurila

Tikkurilan Minerals – vuoden 2018 värikokoelmaan kuuluu kaksitoista kauniin runsasta, mutta kuitenkin hennosti harmaalla pehmennettyä väriä. Kokoelman värit sopivat hyvin keskenään ja yhdistettäväksi luonnonmateriaaleihin, kuten puuhun ja kiveen.

Tikkurilan vuoden 2018 värikokoelma Minerals

Mustavalkoisuus ja valkoiset sisustukset väistyvät ja värit lisääntyvät ja tummenevat. Tätä ennustaa moni sisustusalan ammattilainen trendikatsauksissaan ja olen täysin samaa  mieltä.

Toinen mielenkiintoinen vuoden värivalinta on, kun yhdysvaltalainen väri-instituutti Pantone valitsee joka vuosi vuoden trendejä kuvaavan värin. Vuoden 2018 väriksi Pantone on valinnut ultravioletin. Pantone kuvailee ultravioletin värin Ultra Violet 1 3838 edustavan omaperäisyyttä, kekseliäisyyttä ja edistyksellistä ajattelua, joka johdattaa meitä kohti tulevaisuutta.

Saa nähdä miten tämä väri tulee meillä näkymään. Seuraavassa eli  7.2.2018 ilmestyvässä Deko -lehdessä näyttäisi olevan tulossa juttu kodin pinnoista. Jutun ennakkokuvassa näkyy olevan seinävärinä juuri tämä väri.

Kuva Pantone.

Uskon, että myös meillä sisustamiseen tulee edelleen lisää värejä meidän niin rakastamien valkoisen, harmaan ja mustan rinnalle. Punainen poltetun punaisen eri sävyissä on nyt se trendikäs väri. Samoin pinnalla ovat mm. sellaiset värit kuin sinapinkeltainen, okra ja ruskean  ja beigen sävyt sekä kyllä, myös vaaleanpunainen.

Sisustustrendit 2018 – tapetit

Tapeteissa on tänä vuonna paljon kukka- ja kasvikuvioita sekä niinipintaisia yksivärisiä tapetteja, joissa pinnan struktuuri tekee niistä mielenkiintoisia. Trendikkäitä ovat nyt myös yksiväriset kalkki- tai  savimaalipinnalta näyttävät tapetit. Kauniit kasvikuviot tuovat luonnon sisälle tilaan ja viestivät näin harmoniaa, kotoista rentoa oloa ja huoletonta kesäistä tunnelmaa.

Boråstapettien Sence of Silence -kokoelman tapetit.

Sisustustrendit 2018 – materiaalit

Trendikkäitä materiaaleja ovat nahka, keramiikka, puu, lasi, metallit, rottinki sekä rottinkiverkko, metalliverkko ja jopa päre- tai tuohipunos.

Nahkaa nähdään edelleen paljon luonnonvärisenä, keramiikkaa rouheana ja sileänä astioissa ja kukkaruukuissa. Tummaa puuta, mm. tiikkiä  nähdään nyt entistä enemmän vaaleiden puulajien kuten koivun ja saarnin rinnalla. Värilliset lasiesineet henkivät mennyttä aikaa mm. 1950 -lukua, eriväristen, lämpimien ja kylmien metallien pinnat kiiltävät. Puhtaat metallisävyt, kuten kromi ja hopea ovat nousussa.

Tapio Wirkkalan valaisin, kuva Airam
Currynkeltainen kukkaruukku Ferm Living pinnoittamatonta savea. Kuva valmistajan.

Sisustustrendit 2018 – muodot

Orgaaniset ja pyöreät muodot ovat nyt trendikkäitä. Pyöreät muodot, jotka ovat olleet jo muutaman vuoden nousussa, miellyttävät usein katsojan silmää ja henkivät luonnollisuutta. Pyöreitä muotoja on sohvapöydissä, peileissä ja mm. valaisimissa.

Kuva Menu

Sisustustrendit 2018 – tekstiilit

Sametti on edelleen trendikästä, mutta myös rouhean karkeat villakankaat ja kesällä tietenkin pellava. Erityisen mielenkiintoisia ovat nyt nuo karkeat villakankaat.

Kuva Jotex
Kuva Hakola

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisustustrendit 2018 – viherkasvit

Vihersisustaminen on ollut jo useamman vuoden ajan hyvin voimakas trendi ja jatkuu edelleen. Kasveissa nousussa ovat nyt kuviolehtiset viherkasvit kuten kirjovehka tai enkelinsiipi sekä punertavalehtiset kasvit.

Kuva Kekkilä

Sisustustrendit 2018 – filosofia

Sisustuksen filosofia, kuten ekologisuus, kestävä kehitys ja eettinen tuotanto on nyt yhä useammalle sisustajalle entistä tärkeämpää. Nyt halutaan tietää kuka ja missä olosuhteissa oma tuleva matto tai huonekalu on valmistettu. Sisustustuotteiden täytyy myös olla pitkäikäisiä. Vanhoja huonekaluja arvostetaan ja perintöhuonekaluja tuodaan koteihin uusien harkittujen ostosten rinnalle.

Vanha jakkara, Gamla Sisustus

Pelkistetty skandinaavinen sisustus valkoisen, mustan ja harmaan väripaletin muodossa väistyy. Tilalle sisustuksiin tulee lisää väriä, muotoja ja runsautta harmonisen tyylikkäästi. Sisustaminen on sallivampaa ja yksilöllisyys ja oma persoonallisuus saavat nyt näkyä.

Ihanaa sisustusvuotta teille kaikille. Mitä miltä sinä olet? Mikä sinua tulevissa sisustustrendeissä  miellyttää? Kirjoittaa voit tuonne alas kommenttiboksiin.

Joko luit aiemmin kirjoittamani jutut mm. kalkkimaaleista ja savimaaleista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *